Ιατρείο διερεύνησης υπογονιμότητας ζεύγους Βασίλη Τσιλιβάκου
Image
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΛΙΒΑΚΟΣ, MD, PhD
Παθολογία και Ανοσολογία Υπογονιμότητας
Υπεύθυνος Ιατρείου Διερεύνησης Υπογονιμότητας
Διευθύνων Σύμβουλος Locus Medicus
Το ιατρείο ζεύγους ασχολείται με προβλήματα υπογονιμότητας η/και αποβολών.
Ανιχνεύει αιτίες στη γυναίκα, στον άνδρα αλλά και στους συνδυασμούς των δύο συζύγων, που συχνά κρύβει λεπτομέρειες που ενοχοποιούνται στο πρόβλημα.
Το ιατρείο συνδυάζει το ιστορικό του ζεύγους με παραγγελία στοχευόμενων εξετάσεων και αξιολόγησή τους στο δεύτερο ραντεβού. Οι  εξετάσεις που παραγγέλλονται έχουν σε μεγάλο βαθμό αναπτυχθεί στα ερευνητικά εργαστήρια του κέντρου και αποτελούν καινοτόμα αλλά και βασικότατα εργαλεία στη προσέγγιση του θέματος.
Καθορίζονται οι αιτίες της υπογονιμότητας και δίδεται αιτιολογική θεραπεία και σαφής καθοδήγηση.

Συνοπτικά οι στόχοι της αιτιολογικής διερεύνησης της υπογονιμότητας είναι:
Η κατάληξη σε μία λογική και ικανοποιητική εξήγηση του προβλήματος αποκαλύπτοντας τους επιμέρους παράγοντες που αθροιστικά προκαλούν την  υπογονιμότητα του ζευγαριού.
Η διασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος κάθε προσπάθειας για τεκνοποίηση είτε μέσω φυσικής σύλληψης, είτε μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, έχοντας εκ των προτέρων αξιολογήσει και διορθώσει όλους τους γνωστούς παράγοντες υπογονιμότητας.
...ενώ την ίδια στιγμή τηρούμε δύο βασικούς κανόνες:
Την πραγματοποίηση των διαδικασιών διάγνωσης και θεραπείας με το χαμηλότερο οικονομικό κόστος για το ζευγάρι και την μικρότερη δυνατή κατανάλωση φαρμάκων.
Την ολοκλήρωση των διαδικασιών διάγνωσης και θεραπείας σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στον κρίσιμο χρόνο του κάθε ζεύγους.

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 12:00 πρωί μέχρι τις 21:00 βράδυ.
Για ραντεβού παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία του κέντρου μας.

Image

Β. Τσιλιβάκος - Λίγα προσωπικά στοιχεία...
(σύντομο βιογραφικό)

Ύστερα από ωραία παιδικά και εφηβικά χρόνια, στην Ιατρική Σχολή, προσέγγισα μια επιστήμη που κατά την γνώμη μου ξεκινούσε από τη μέση. Έπρεπε να θυμάμαι πολλά πράγματα και να επαναλαμβάνω πολλές σελίδες παραδοχών, ταξινομήσεων και ανα-ταξινομήσεων, για να κάνω καλά την δουλειά μου ως γιατρός. Το πλάτος της κάθε ειδικότητας είναι τεράστιο αν θέλεις να πλησιάσεις το απόλυτο και αυτό με στρέσαρε ιδιαίτερα. Στις 25 Ιανουαρίου του 1987 μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με την έρευνα στα ερευνητικά εργαστήρια του πανεπιστημίου Κρήτης. Ξαφνικά είδα ανθρώπους με άλλη κουλτούρα να αγωνίζονται να δημιουργήσουν νέες πληροφορίες, ο καθένας στον τομέα του. (READ MORE...)

Υπογονιμότητα: Μέτρα και πολιτικές

Μέτρα και πολιτικές που μπορεί να συντελέσουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

Έχω κλείσει 20 χρόνια αποκλειστικής ενασχόλησης με την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και θεωρώ σκόπιμο να εκθέσω τα συμπεράσματά μου σχετικά με το θέμα. Ευελπιστώ ότι από επιστημονικής άποψης τα δεδομένα που κοινοποίησα με δημοσιεύσεις ή ανακοινώσεις συνέβαλαν στην πληρέστερη κατανόηση της σύνθετης φύσης του προβλήματος. Ελπίζω ότι και από κοινωνικής πλευράς, θα συντελέσουν τα στοιχεία που παραθέτω στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τον πιο ανώδυνο τρόπο από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Ο σκοπός της προσπάθειας είναι σαφής: το μεγαλύτερο δυνατό όφελος με την μικρότερη κατανάλωση σωματικής υγείας, ψυχικής υγείας και χρήματος. (READ MORE...)
Image

Αίτια Υπογονιμότητας. Εμείς, ως ειδικοί επιστήμονες-ερευνητές, σας βεβαιώνουμε ότι δεν μας αρκεί η εξήγηση «έτυχε». Αναζητούμε την αιτία ώστε τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται αιτιολογικά.

Στο τμήμα διερεύνησης της υπογονιμότητας αφενός διερευνούμε τις αιτίες του προβλήματος υπογονιμότητας των ζευγαριών που μας επισκέπτονται και αφετέρου διεξάγουμε κλινική και βασική έρευνα γύρω από την ανδρική και γυναικεία υπογονιμότητα και τις παλινδρομήσεις / αποβολές. Είναι σημαντικό ότι συνυπάρχουν οι δύο αλληλοϋποστηριζόμενοι κλάδοι (εργαστήριο ρουτίνας και εργαστήριο έρευνας) αφού η ρουτίνα συντηρεί την έρευνα οικονομικά και της παρέχει υλικό για μελέτη, ενώ η έρευνα τροφοδοτεί συνεχώς τη ρουτίνα με νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές δυνατότητες.
Ύστερα λοιπόν από αυτοχρηματοδοτούμενη έρευνα 11 ετών, το εργαστήριό μας έχει σχηματίσει την άποψη ότι οι χρόνιες λοιμώξεις του ζεύγους (μικροβιακές και κυρίως ιογενείς) ευθύνονται ιδιαίτερα για την τοξικότητα του ενδομητρίου που κλινικά παρουσιάζεται σαν υπογονιμότητα ή αποβολές. (READ MORE...)

Αφού ασχολούνται τόσοι επιστήμονες με την υπογονιμότητα, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα;

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας και των αποβολών είναι πολύ συχνό αφού αφορά ένα στα πέντε ζευγάρια. Είναι λοιπόν λογικό να αφορά πολλούς επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων, αφού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εμπλέκονται  συνδυασμoί πολλών επιμέρους αιτίων. Ένας από τους πιο μελετημένους παράγοντες είναι η θρομβοφιλική προδιάθεση και συνήθως εξετάζεται κατά προτεραιότητα και λεπτομερώς από την πλειοψηφία των γυναικολόγων. Πιθανά επειδή είναι πιο σαφές το γνωστικό αντικείμενο. Άλλοι όμως πολύ πιο σύνθετοι, όπως ο ανοσολογικός και ο μολυσματικός παράγων, που καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο ευθύνης στην υπογονιμότητα δυστυχώς σε καθημερινό επίπεδο υποεκτιμώνται ή αντιμετωπίζονται πιο πρόχειρα.  Μάλιστα οι ερευνητές δεν έχουν καθορίσει στην ιατρική κοινότητα παγκοσμίως, τον σαφή ρόλο των δύο αυτών παραγόντων στο σύνολο του προβλήματος. (READ MORE...)

H ομάδα μας

Image
Βασίλης Καπετάνιος, MD. PhD.
Μαιευτήρας, Γυναικολόγος
Image
Χριστόδουλος Παπανικόπουλος, MD.
Μαιευτήρας, Γυναικολόγος
Image
Γιώργος Γεωργούλιας, MD.
Ιατρός Βιοπαθολόγος
Image
Κωνσταντίνος Μακαρούνης, MD.
Ουρολόγος, Ανδρολόγος

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

Είπαν για εμάς

Μαρτυρίες ασθενώς για την εμπειρία τους από την Locus Medicus

Ο σύζυγος μου κι εγώ ζούμε στον Καναδά. Έχοντας προσπαθήσει επί 2 χρόνια να τεκνοποιήσουμε, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε μια κλινική εξωσωματικής στην περιοχή μας, στον Καναδά. Σύμφωνα με τον έλεγχο που μας έκανε ο γιατρός που μας ανέλαβε εκεί, μας κατέταξε στην κατηγορία των ζευγαριών με 'ανεξήγητη υπογονιμότητα'. Η προσέγγισή του ήταν ότι δεν θα έπρεπε να χάσουμε περαιτέρω χρόνο με την διερεύνηση των αιτιών υπογονιμότητας, αλλά να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκτήσουμε παιδί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Έτσι μας συνέστησε να ξεκινήσουμε άμεσα τις σπερματεγχύσεις. Όπως κι έγινε. Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες, μας συνέστησε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που ήταν να κάνουμε έναν κανονικό κύκλο εξωσωματικής. Όμως ούτε αυτή μας η προσέγγιση στέφθηκε με επιτυχία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία των προσπαθειών μας η Β-χοριακή μου ανέβαινε λίγο, αλλά όχι σε βαθμό που να θεωρήσει ο γιατρός μας το γεγονός αυτό ως έναρξη εγκυμοσύνης. Την ίδια εποχή, ένας υπέρηχος στήθους που έκανα έδειξε πως, λόγω των ορμονών που μου είχαν χορηγηθεί, είχα αποκτήσει πολλαπλές κύστες -γεγονός που μας ανησύχησε αρκετά, ιδιαίτερα καθώς ο εξωσωματικός μας επέμενε να ξεκινήσουμε δεύτερο κύκλο εξωσωματικής χωρίς να ελέγξουμε περαιτέρω τους λόγους πίσω από την υπογονιμότητά μας. Τότε ήταν που στραφήκαμε προς τον κ. Τσιλιβάκο, για τον οποίο μας είχε πει τα καλύτερα λόγια ένας φίλος του συζύγου μου. Στη δική του περίπτωση ο κ. Τσιλιβάκος βρήκε τα αίτια της υπογονιμότητας του ζευγαριού και μετά από την κατάλληλη θεραπεία πιάσανε παιδί φυσιολογικά.

Με την πρώτη επικοινωνία μας με τον κ. Τσιλιβάκο, ένα ιατρικό Skype-ραντεβού, καταλάβαμε πως είχαμε να κάνουμε με έναν επιστήμονα με τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης. Μας εξήγησε πως, όλες οι φορές που είχε ανέβει έστω και λίγο η Β-χοριακή μου, αυτό ήταν ένδειξη εγκυμοσύνης που για κάποιο λόγο σταματάει πολύ νωρίς. Μας είπε πως αυτή είναι μια πολύ θετική ένδειξη κι ότι μπορούμε να τεκνοποιήσουμε σίγουρα, εφόσον βγάλουμε από την μέση πρώτα τα εμπόδια. Ήταν απόλυτος σε αυτό, διότι όπως πολύ χαρακτηριστικά μας είπε, ‘δεν υπάρχει ανεξήγητη υπογονιμότητα, αλλά ανεξερεύνητη.’

Ήταν αυτή η διαφορετική επιστημονική προσέγγιση και ο όλος, γενικά, τρόπος αντιμετώπισης της περίπτωσής μας από το πρώτο αυτό Skype-ραντεβού, που μας ενέπνευσε, μας αναπτέρωσε το ηθικό και μας ώθησε να τα αφήσουμε όλα στον Καναδά και να μεταβούμε στην Ελλάδα, στο Locus Medicus.Η απόφασή μας αυτή μάς δικαίωσε. Η περίπτωσή μας αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη και χρειάστηκαν πολλοί μήνες εξερεύνησης των αιτιών υπογονιμότητας και θεραπείας τους. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η θεραπεία που ακολουθήσαμε δεν υπάρχει στον Καναδά.
Όταν πια οι θεραπείες είχαν τελειώσει, ο κ. Τσιλιβάκος μας έδωσε το πράσινο φως. Προχωρήσαμε σε εμβρυομεταφορά μέσω φυσικού κύκλου (αποφεύγοντας τη διέγερση με ορμόνες) και με την πρώτη προσπάθεια, έμεινα έγκυος. Σήμερα είμαι 34 εβδομάδες έγκυος.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όταν, έχοντας υποστεί μια μικρή αποκόλληση του αμνιακού μου σάκου, ο κ. Τσιλιβάκος προσφέρθηκε ο ίδιος να έρθει στο ξενοδοχείο μας για να μου χορηγήσει την θεραπεία μου, ώστε να μην μετακινηθώ εγώ προς την κλινική του. Στην κλινική του κ. Τσιλιβάκου, αγκάλιασαν εμένα και τον σύζυγό μου μια ομάδα από άτομα θετικά, με καλοσύνη, ταπεινοφροσύνη, επαγγελματισμό και πάνω απ’ όλα, με ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Ο κ. Τσιλιβάκος είναι ένα άτομο που ελκύει μόνο συνεργάτες με υψηλή ηθική, επαγγελματισμό κι ευαισθησία –είτε αυτοί είναι βιοπαθολόγοι, εξωσωματικοί, ερευνητές, γραμματείς, ακτινολόγοι, κτλ.

Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στον κ. Γεωργούλια όσο και στον κ. Παπανικόπουλο για την όλη υποστήριξή τους, την αμεσότητα στην επικοινωνία μας, την κατανόηση και την υπομονή τους. Μαζί με τον κ. Τσιλιβάκο τους σκεφτόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη, σεβασμό, αγάπη, κι ένα χαμόγελο στα χείλη.

Η ομάδα του Locus Medicus, με επικεφαλή τον κ. Τσιλιβάκο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το ήθος και την υψηλή ποιότητα εργασίας τους. Είθε ο Θεός να συνεχίσει να ευλογεί το θεάρεστο λειτούργημά τους!

Με απέραντη ευγνωμοσύνη, εκτίμηση και σεβασμό,

Θεοφανώ & Βασίλης
Καναδάς
 

“Όταν ο ο οικογενειακός μας γιατρός, μου πρότεινε να επισκεφτώ τον κ.Τσιλιβάκο, για να διερευνήσω τα αίτια δύο παλίνδρομων κυήσεων, φάνηκα δύσπιστη. Στο δημόσιο νοσοκομείο η μόνη θεραπεία που μου είχαν συστήσει, ύστερα από κάποια “ύποπτα” ευρήματα στις εργαστηριακές μου εξετάσεις, ήταν μία δαπανηρή δίαιτα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ενώ με παρότρυναν να ξεκινήσω τις διαδικασίες για εξωσωματική λόγω ηλικίας. “Είναι άνθρωπος σωστός, δεν θα σε κοροϊδέψει” μου είπε.Ύστερα από την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο του όμως και τη μετέπειτα συνεργασία μας, διαπίστωσα, εγώ κι ο σύζυγός μου, ότι είχαμε απέναντί μας όχι μόνο έναν ΑΝΘΡΩΠΟ, αλλά και έναν καταρτισμένο επιστήμονα, έναν συμπαραστάτη, έναν εμψυχωτή. Και αυτό ισχύει για όλο το team του Locus Medicus. Είναι όλοι παθιασμένοι με τη δουλειά τους! Αφού ακολουθήσαμε πιστά την αγωγή που μας συνέστησε, μέσα σε ένα μήνα έμεινα έγκυος φυσιολογικά και κατάφερα να φέρω στη ζωή ένα πανέμορφο και υγιέστατο πλασματάκι! Για μας ο κ.Τσιλιβάκος είναι ο θαυματοποιός μας!!! Σας ευχαριστούμε!!!

Μαρία Π.

Δημήτρης Π.”

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Τσιλιβάκο και όλη την ομάδα του Locus Medicus για τις υπηρεσίες τους. Μας βοηθήσατε να βρίσκεται σε εξέλιξη μία όμορφη εγκυμοσύνη, γεγονός πολύ σημαντικό για εμάς!

Εύχομαι να συνεχίσετε αυτή την προσφορά σας και καθημερινά να είναι ευτυχισμένα και άλλα ζευγάρια, όπως εμείς!

Με εκτίμηση,

Ανδρακάκος Γεώργιος - Δανή Σοφία - μπεμπούλα καθ' οδόν!

Ξεκινησαμε προσπάθειες για παιδί απο το 2012 και τα καταφεραμε το 2016. Στο διάστημα των τεσσάρων χρονων ειχα παει σε αρκετους γυναικολογους και ειχα κανει αρκετες εξετάσεις οι οποίες ηταν μια χαρα και η απάντηση που επαιρνα ηταν οτι εχω άγχος (Χωρίς να έχω). Μια μέρα ο φίλος μας ο Λεωνίδας μας λεει αν θέλετε να κάνετε παιδί να πατε στον Τσιλιβακο. Επειδή νομιζαμε οτι το κοστος θα ηταν πολύ πηγα και σε άλλο γυναικολογο,παλι εξετάσεις πάλι τα ίδια και τα ίδια...αποφασισαμε λοιπόν να παμε στον Τσιλιβακο...Το κοστος ηταν ελάχιστο σε σχεση με αυτα που ειχαμε δώσει και το αποτελεσμα θαυματουργο γιατι αυτη τη στιγμη που σας γραφουμε εχουμε ενα υπεροχο μωρό που μας εxει αλλαξει ολη μας τη ζωή. Ο γιατρός μας ο Βασίλειος Τσιλιβακος δεν ειναι ενας απλος γιατρός ειναι ο καλύτερος Άνθρωπος που εχουμε γνωρίσει γιατι πανω απ ολα ειναι άνθρωπος.Η εξυπηρέτηση άριστη ολο το προσωπικό ενημερωμενο σωστα μου πηραν αιμα χωρις να πονεσω (πολυ σημαντικό).Αν δεν ειχαμε παει στο locus medicus δεν θα καναμε παιδί ποτε.

Σας ευχαριστουμε ολους για όλα μεσα απο την καρδια μας.

Νικολεττα - Δημήτρης

"Μετά απο δύο αποβολές και πολλές επισκέψεις σε γνωστούς γιατρούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μας σύστησε ένας φίλος τον κ. Τσιλιβάκο και τo Locus Medicus, που εντόπισαν το πρόβλημα που προκαλούσε τις αποβολές. Ο κ. Τσιλιβάκος, αφού είδε όλο το ιστορικό, ήταν ο μόνος που πρότεινε μεταξύ άλλων και την συγκεκριμένη εξέταση, παρά το οτι είχαμε επισκεφτεί ήδη τους πιο γνωστούς γιατρούς. Μετά την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέσω αγωγής αλλά και καινοτόμου ήπιας θεραπείας που έχουν εφεύρει ο κ. Τσιλιβάκος και ο. Γεωργούλιας του Locus Medicus, ήμουν έγκυος μέσα σε ένα μήνα και η εγκυμοσύνη προχώρησε εξαιρετικά. Στο Locus Medicus δεν σε αντιμετωπίζουν ως ασθενή ή πελάτη, αλλά ως φίλο και οικογένεια. Δεν έχω λόγια για να ευχαριστήσω τον κ. Τσιλιβάκο, τον κ. Γεωργούλια και όλη την ομάδα του Locus Medicus."

Ευχαριστώ!

Ελένη  

"Καταλήξαμε στο Locus Medicus τον Μάιο του 2015 μετά από προσπάθειες 15 ετών για την απόκτηση παιδιού και με διαγνωσμένη ‘ανεξήγητης αιτίας υπογονιμότητα’. Επισκεφθήκαμε πρώτα τον κ. Τσιλιβάκο, ο οποίος αξιολόγησε το φάκελο με τις εξετάσεις μας, δεν μας ζήτησε να επαναλάβουμε εξετάσεις που είχαμε ήδη κάνει σε άλλα διαγνωστικά κέντρα και εκτίμησε τους παράγοντες που ευθύνονταν για το πρόβλημα. Κατόπιν δικής του σύστασης και επειδή το ζήτησα και εγώ, έκανα την εξέταση για την οποία είναι ευρέως γνωστός και η οποία αποκαλύπτει τυχόν ύπαρξη μικροβίων στον τράχηλο. Χρειάστηκε να την επαναλάβω τέσσερις φορές και να πάρω τρεις μήνες αντιβίωση για να απαλλαγώ από το μικρόβιο. Ο κ. Τσιλιβάκος μας παρέπεμψε στον κ. Παπανικόπουλο προκειμένου να προχωρήσουμε σε εξωσωματική η οποία έγινε στην Εμβρυογένεση. Το 2016 αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδάκι. Ευχαριστούμε τους γιατρούς και ειδικότερα τον κ. Τσιλιβάκο, τον κ Παπανικόπουλο και τον κ. Γεωργούλια, το νοσηλευτικό προσωπικό και τις γραμματείς του Locus Medicus για τον επαγγελματισμό τους και την επιστημοσύνη τους και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους.

Μαρία Π."

Πρωτοπορία

Οι επιτυχίες του τμήματος διερεύνησης της γυναικείας και της ανδρικής υπογονιμότητας καθιέρωσαν από νωρίς το συγκεκριμένο ιατρείο και στην συνέχεια το γυναικολογικό ιατρείο του κέντρου.

Επικοινωνία

Λεωφόρος Μεσογείων 246 Χολαργός (παράδρομος Μεσογείων, πάνω από τράπεζα Πειραιώς, δίπλα στο μετρό Χολαργού)

2106544444, 2106981350, 2106981370, 2106981332, 2106981335
(fax) 2106996870

Search