Γιατί το LOCUS MEDICUS αποτελεί αξιόπιστη λύση για τον έλεγχο του SARS Cov-2

Τα εργαστήρια Locus Medicus έχουν πολυετή εμπειρία στις εξετάσεις Μοριακής Βιολογίας, ενώ είναι πιστοποιημένα και  έχουν διαπιστεύσεις και επιστημονική ειδίκευση σε μελέτες μολυσματικών παραγόντων. Από την αρχή της πανδημίας διενεργείται το μοριακό τεστ της ανίχνευσης του νέου στελέχους του κορονοϊού SARS-CoV-2 και μάλιστα η Locus Medicus AIE είναι από τα λίγα διαπιστευμένα εργαστήρια στην Ελλάδα που εκτελούν την εξέταση.

Κρίνουμε σκόπιμο να γνωστοποιήσουμε ότι η Locus Medicus AIE είναι η πρώτη εταιρεία στη χώρα που εγκατέστησε την μοριακή τεχνολογία στην καθημερινή διάγνωση την περίοδο 1996-1997. Παραμένει πρωτοπόρος στη μοριακή διάγνωση εξυπηρετώντας σε καθημερινό επίπεδο νοσοκομεία, διαγνωστικά και άλλα ιατρικά κέντρα της χώρας αλλά και άλλων χωρών. Συμμετέχει στη διαμόρφωση της επιστημονικής άποψης σε διεθνές επίπεδο δημοσιεύοντας και κατοχυρώνοντας (πατέντες) τις ερευνητικές της δραστηριότητες στο πεδίο των ιογενών και βακτηριδιακών λοιμώξεων. Ήταν το πρώτο κέντρο σε εξετάσεις Η1Ν1 στην Ελλάδα, στην αντίστοιχη πανδημία του 2010.

Η διαδικασία ανίχνευσης του SARS-CoV-2 διενεργείται σε εγκαταστάσεις Βιοασφάλειας Επιπέδου ΙΙ, ακολουθώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα του WHO/CDC. Η ανίχνευση του RNA του νέου στελέχους του κορονοϊού, με αντίστροφη  μεταγραφή και πραγματικού χρόνου αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (RT Real-Time PCR), έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οδηγίες WHO/CDC (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6988269), οι οποίες ανιχνεύουν ειδικά δύο περιοχές του γονιδίου του ιού καθώς και το γονίδιο RNAse P για να επιβεβαιωθεί η σωστή διενέργεια της εξέτασης επί αρνητικού αποτελέσματος.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν διεκπεραιωθεί πολλές χιλιάδες μοριακές εξετάσεις για COVID 19. Πολλές αφορούν μαζικές δειγματοληψίες με εργοδότες εταιρείες π.χ. κρατικούς φορείς ύστερα από μειοδοτικό διαγωνισμό ή με απευθείας ανάθεση όπως πρεσβείες, κρουαζιερόπλοια, εργοστάσια κ.τ.λ. ενώ άλλες αφορούν ατομικές ή οικογενειακές δειγματοληψίες όπου η πλειοψηφία των εξεταζόμενων προσέρχεται στις εγκαταστάσεις μας στον Χολαργό. Εκτός από την μοριακή μέθοδο ανίχνευσης, στα εργαστήρια LM διενεργούνται και rapid tests και εξετάσεις αντισωμάτων.

Οι δειγματοληψίας στις εγκαταστάσεις μας

Στις περιπτώσεις δειγματοληψίας στις εγκαταστάσεις μας, η λήψη γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο όπου διασφαλίζεται η ταχύτητα, η ασφάλεια των εξεταζόμενων από συνωστισμό και η τήρηση όλων των οργανωτικών και τεχνικών μέτρων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή εξέταση είναι η προσυνεννόηση και το κλείσιμο ραντεβού με την γραμματεία μας. Επιπλέον, παρέχεται δυνατότητα δωρεάν πάρκινγκ στους εξεταζόμενους.

Η δειγματοληψία κατ’οίκον

Στις περιπτώσεις που είναι επιθυμητή η δειγματοληψία κατ’οίκον, η εταιρεία αναλαμβάνει τη  λήψη αποκλειστικά και μόνο στην είσοδο διαμερισμάτων και σε εξεταζόμενους που δεν είναι κλινήρεις. Επειδή οι δυνατότητες για κατ’οίκον λήψεις είναι προφανώς πεπερασμένες σε φάση πανδημίας, συστήνουμε την έγκαιρη επικοινωνία, διότι στο πρόγραμμα πρέπει να συνυπολογίζεται και ο χρόνος διαδρομής.

Οι διαπιστεύσεις του εργαστήριου μας

 

Πιστοποιητικό Διαπίστευσης ΕΣΥΔ για Covid-19 με Αρ. 621-4 της Μοριακής Μικροβιολογίας με αρ. 9

 

Δείτε τον τιμοκατάλογό μας

Πρωτοπορία

Οι επιτυχίες του τμήματος διερεύνησης της γυναικείας και της ανδρικής υπογονιμότητας καθιέρωσαν από νωρίς το συγκεκριμένο ιατρείο και στην συνέχεια το γυναικολογικό ιατρείο του κέντρου.

Επικοινωνία

Λεωφόρος Μεσογείων 246 Χολαργός (παράδρομος Μεσογείων, πάνω από τράπεζα Πειραιώς, δίπλα στο μετρό Χολαργού)

2106544444, 2106981350, 2106981370, 2106981332, 2106981335
(fax) 2106996870

Search