Διαχείριση υπογόνιμου ζεύγους και παραλληλισμοί στη διερεύνηση της γονιμότητας των συζύγων: Locus Medicus Andrology Update, Βόλος 2017 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και το τρέχον έτος οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) το Andrology Update 2017, το οποίο διεξήχθη στις 9-11 Ιουνίου 2017 στην Αγριά Μαγνησίας στο ξενοδοχείο VALIS. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για workshops που γίνονται στo πλαίσιo εκπαιδευτικών κύκλων μαθημάτων και απευθύνονται σε ειδικευμένους ουρολόγους ή σε ειδικευόμενους που βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του τίτλου ειδικότητας Ουρολογίας.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τις ενότητες Υπογονιμότητας και Σεξουαλικής Ιατρικής και παρακολουθήθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πάνω από εκατό ουρολόγους. ο Δρ. Βασίλης Τσιλιβάκος περιγεννητικός Ανοσολόγος και Ιστοπαθολόγος ανέπτυξε το θέμα: “Διαχείριση υπογόνιμου ζεύγους και παραλληλισμοί στη διερεύνηση της γονιμότητας των συζύγων”  

Η διάλεξη διήρκησε περίπου δύο ώρες, υποβλήθηκαν ερωτήσεις και υπεδείχθησαν τρόποι αιτιολογικής αντιμετώπισης της υπογονιμότητας  σε τομείς που αφορούν τον άνδρα, την γυναίκα και την συνύπαρξη του ζεύγους. Η παράλληλη επίβλεψη της ομιλίας αλλά και οι παρεμβολές του καθηγητή ΑΠΘ κ. Δ. Χατζηχρήστου καθώς και του επικ. Καθηγητή κ. Φ. Δημητριάδη (προεδρείο) καθώς και η υποβολή ερωτήσεων κρίσης για εκπαιδευτικούς λόγους εμπλούτισαν την παρουσίαση με γόνιμη συζήτηση, προσθέτοντας στην καθημερινή εμπειρία του ακροατηρίου, στοιχεία από τα τεκμηριωμένα δεδομένα ερευνών παρουσιασμένα από την παγκόσμια βιβλιογραφία.

Ακολούθως ο Δρ. Τσιλιβάκος καθώς και ο Ουρολόγος-Ανδρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Μακαρούνης παρουσίασαν με εκπαιδευτικό σκοπό επιλεγμένα περιστατικά με ειδικό επιστημονικό ενδιαφέρον σχετικά με το ping pong των μολύνσεων και της αντιμετώπισής τους κατά την προσπάθεια σύλληψης (Παρασκευή 9 Ιουνίου) καθώς και στην διαχείριση της ολιγοασθενοσπερμίας μετά από αντιμετώπιση κιρσοκήλης την επόμενη μέρα.

Την δεύτερη μέρα του Andrology Update 2017 την κεντρική ομιλία σχετικά με την παθοφυσιολογία και την αντιμετώπιση της κιρσοκήλης  ανέλαβε ο καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ν. Σοφικίτης. Κατά την παρουσίαση εκκλήθη ο Δρ. Τσιλιβάκος για σχολιασμό κάποιων ενοτήτων, έτσι που αναπτύχθηκε ωραία ανταλλαγή απόψεων με επιστημονικό διάλογο μπροστά στους ειδικούς συνέδρους με σκοπό τη μετάδοση ερευνητικής σκέψης και εμπειρίας. 

Τόσο για τους δύο προσκεκλημένους ομιλητές προσωπικά, όσο και την Ιατρική Εταιρεία LOCUS MEDICUS που αποτελεί το χώρο διαμόρφωσης της επιστημονικής προσωπικότητας των ομιλητών στα θέματα υπογονιμότητας άγνωστης αιτιολογίας, η πρόσκληση των δύο επιστημόνων εκπαιδευτών αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτρη Χατζηχρήστου και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Andrology Update 2017 και χαιρετίζουμε τη φιλομάθεια και το ήθος των διοργανωτών και των συμμετεχόντων. Αναγνωρίζουμε επίσης τον μοναδικό τρόπο συναλλαγής και ανταλλαγής απόψεων που συναντήσαμε, που αποσκοπούσε στο να καθιστά τον γιατρό ικανότερο στη διαμόρφωση  εύστοχων θέσεων για το εξειδικευμένο και εξατομικευμένο του καθημερινό υπεύθυνο έργο.

 

Πρωτοπορία

Οι επιτυχίες του τμήματος διερεύνησης της γυναικείας και της ανδρικής υπογονιμότητας καθιέρωσαν από νωρίς το συγκεκριμένο ιατρείο και στην συνέχεια το γυναικολογικό ιατρείο του κέντρου.

Επικοινωνία

Λεωφόρος Μεσογείων 246 Χολαργός (παράδρομος Μεσογείων, πάνω από τράπεζα Πειραιώς, δίπλα στο μετρό Χολαργού)

2106544444, 2106981350, 2106981370, 2106981332, 2106981335
(fax) 2106996870

Search